L’alcaldessa de Cubelles, Rosa M. Fonoll, i la Regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Cubelles, Alexandra Corvillo, acompanyades per la Directora de promoció social de Fundació SALAS, Clara Muñoz; i el president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve, han visitat les obres de la promoció que la Fundació SALAS impulsa al municipi i que avancen d’acord al calendari previst.

Un projecte fruït de la col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament de Cubelles, la Fundació SALAS com a promotora dels 124 habitatges, i la Fundació Nou Lloc, entitat que s’encarregarà de la gestió dels lloguers.

Alhora, Cubelles és un projecte que compta amb el suport de la Unió Europea a través dels Fons Europeus de recuperació Next Generation i el finançament de l’Institut Català de Finances (ICF).

L’Alcaldessa, Rosa Fonoll, s’ha mostrat molt satisfeta amb l’evolució de les obres “que ja van prenent forma sis mesos més tard del seu inici”, i ha afegit que “és una satisfacció enorme pensar que, en menys d’un any si tot va com està previst, la ciutadania de Cubelles podrà estar vivint ja en aquest espai”. Per la seva banda, la regidora d’Habitatge, Alexandra Corvillo, ha explicat que l’Ajuntament treballa a hores d’ara en l’elaboració de les bases d’accés als habitatges, “que tenen per objectiu que les persones joves, les famílies monomarentals i monoparentals i la gent gran pugui quedar-se a desenvolupar les seves vides a Cubelles, ja que ara mateix, molts d’ells, es veuen asfixiats pel preu del mercat del lloguer”.

Evolució de l’obra

L’obra ha finalitzat ja el procés de fonamentació, i actualment s’està treballant tant a nivell de façana com d’estructura, iniciant-se els treballs de divisòries interiors a la planta baixa dels blocs C i D i a la planta primera dels blocs A i B.

En aquesta promoció, la Fundació SALAS ha apostat per industrialitzar part de la construcció, “una solució que, tot i que encareix una mica el preu de l’obra, ens permet millorar la qualitat dels acabats, les condicions de treball dels treballadors i reduir el temps de construcció respecte d’una obra tradicional”, segons Clara Muñoz, directora de la promoció social de la Fundació SALAS, que ha detallat que “mentre s’estan construint façanes i estructures aquí, a la fàbrica s’estan executant els banys industrialitzats que posteriorment s’instal·laran a l’estructura”.

El sistema industrial permet, alhora, disminuir l’impacte ambiental generat de la construcció pel fet que baixa la producció de residus.

En aquesta ocasió, dels treballs d’industrialització es fa càrrec l’empresa Precon-Soluciones Prefabricadas.

Cubelles: 124 habitatges HPO

Cubelles és un complex ubicat al solar existent entre l’avinguda Onze de Setembre, el carrer Clot del Bassó i el carrer Rovira i Virgili,  de 124 habitatges distribuïts en 4 edificis que disposaran d’una superfície total útil d’entre 42,57m2 i 77,6m2. Hi haurà 24 pisos d’una habitació, 84 pisos de dues habitacions i 16 pisos de tres habitacions. Tots ells disposaran de terrassa o balcó i de plaça d’aparcament.

La promoció disposarà de la màxima qualificació energètica (AA).

L’entrega dels habitatges està prevista per al 2025.

Preu del lloguer

El cost de lloguer d’aquests habitatges oscil·larà entre els 260 i 500€ mensuals (més despeses comunitàries), en funció del nombre d’habitacions i dels metres quadrats, un preu que se situa molt per sota de la mitjana del lloguer al municipi, que actualment es troba en els 764€ segons l’estudi elaborat per al Pla Local d’Habitatge.

Com accedir a un d’aquests habitatges?

Per optar als habitatges cal complir dues condicions generals:

  • Complir els requisits de sol·licitant d’habitatge amb protecció oficial (ser major d’edat o estar emancipat, complir el límit d’ingressos, etc.). Es pot consultar tota la documentació necessària i tots els requisits aquí
  • Estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial.
    Per registrar-se, cal demanar hora a l’Oficina Comarcal d’Habitatge. Es pot fer telefònicament (en horari de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 h), trucant al 938100400 i marcant #  i l’extensió 1141, o a través dels enllaços:

Cita per a l’oficina de l’OPIC a Cubelles

Cita per a l’oficina del Consell Comarcal a Vilanova i la Geltrú

Una vegada inscrits en el Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial, cada projecte o promoció té unes condicions específiques que també s’han de complir. Actualment, s’està treballant en aquestes bases, de les quals l’Ajuntament informarà durant la darrera etapa de les obres.