Aquest dijous 11 de juliol al matí s’ha celebrat l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova promoció de 192 habitatges de lloguer social que se situaran a la zona del Pla Parcial 10, entre els barris de Bonavista i Campclar de Tarragona.

Les Oliveres és un projecte fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i SMHAUSA, qui cedeix el sòl; la Fundació SALAS, com a promotora del projecte; i la Fundació Nou Lloc, que gestionarà els lloguers.

La promoció és, al mateix temps, un projecte subvencionat per l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i per la Unió Europea a través dels Fons Europeus Next Generation. A més, també compta amb el finançament de l’Institut Català de Finances (ICF).

L’acte ha comptat amb la participació del Secretari d’Estat d’Habitatge i Agenda Urbana, David Lucas; la secretària d’Habitatge del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, Marina Berasategui; l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales; el president , el patró honorífic i la directora de promoció social de la Fundació SALAS, José Miguel Deus, Manel Rodríguez i Clara Muñoz respectivament; el director de la Fundació Nou Lloc, Jordi Purrà; i la consellera delegada de l’Institut Català de Finances (ICF), Vanessa Servera, entre d’altres autoritats.

192 habitatges HPO de lloguer d’ 1, 2 i 3 habitacions

La promoció constarà d’habitatges d’ 1, 2 o 3 habitacions, places d’aparcament, trasters i zona comunitària enjardinada. També destaca per comptar amb un alt nivell de qualificació energètica (AA), fet que permetrà beneficiar-se d’un major estalvi, major confort i menors emissions de CO₂ per a protegir el nostre planeta. Durant les properes setmanes començarà l’edificació, que durarà 24 mesos aproximadament.

Els habitatges es llogaran a 6,63 € per metre quadrat i els pàrquings o/i trasters a 3,33 € per metre quadrat útil (preus que hauran de ser actualitzats amb l’IPC en el moment del lliurament).

Manel Rodríguez, Patró Honorífic de la Fundació SALAS, ha destacat durant l’acte que “aquest projecte és un exemple d’un model de col·laboració públic-privada que ens permetrà incorporar en el mercat uns habitatges de lloguer social amb unes condicions i qualitats excepcionals, tant quant a materials com la seva doble qualificació energètica AA+.

A més el Sr. Rodríguez, ha afegit la importància de “posar en valor la figura de les fundacions com a entitats sense ànim de lucre o ànim de lucre limitat que reinvertiran en la societat els beneficis futurs de la promoció.”