Unes 130 famílies han realitzat la primera visita a la promoció de pisos amb protecció oficial del barri de la Sínia de Martorell, dels quals n’està prevista l’entrega l’estiu de 2023

Dissabte 11 de març els propietaris d’Edifici Àgora han realitzat la primera visita a les obres de la construcció dels habitatges amb protecció oficial (HPO) en el nou barri de la Sínia de Martorell. És, precisament, en aquest barri de nova creació on la Fundació SALAS està promovent, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, dos edificis d’HPO: Edifici Àgora i Edifici Atrium.

Edifici Àgora el formen 130 habitatges en règim de compravenda amb protecció oficial, els quals pràcticament tots estan adjudicats. Va començar la seva construcció el setembre de 2021 i està prevista la seva entrega pel segon semestre de 2023. La Fundació SALAS és l’encarregada de promoure i desenvolupar Edifici Àgora i Edifici Atrium, amb 130 habitatges cadascun, i, en el cas d’Edifici Atrium, gestionarà els seus lloguers la Fundació Nou Lloc.

Ambdues fundacions estem certificades com a promotores socials i som membres de la Coordinadora de Fundacions d’habitatge social de Catalunya (COHABITAC). Actualment, la Fundació SALAS i Fundació Nou Lloc tenim signat un conveni amb l’Ajuntament de Martorell per promoure fins a 250 habitatges de lloguer social dels quals Edifici Atrium n’és la primera promoció.

En si, els edificis Àgora i Àtrium formen part del nou projecte de desenvolupament del barri de la Sínia impulsat per l’Ajuntament de Martorell, on s’estan edificant bona part dels 1.100 habitatges previstos, dels quals 330 habitatges seran amb algun règim de protecció.

L’objectiu d’aquestes promocions de protecció oficial és la de garantir l’accés a l’habitatge, en un nou barri concebut com un eixample residencial pensat per a les famílies de Martorell, amb places, zones verdes, un nou eix comercial, una zona d’oficines i serveis i una àrea d’equipaments públics.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha remarcat que els habitatges estan avançant a molt bon ritme i que ben aviat els propietaris ja s’hi podran traslladar: “Martorell és el municipi de Catalunya que està promovent més habitatges de protecció oficial per cada 1.000 habitants, garantint l’accés a l’habitatge de les famílies del nostre poble. Estem molt contents i orgullosos que aquest estiu, amb l’entrega dels habitatges de l’edifici Àgora, començaran 130 projectes de vida a la Sínia, un barri nou, modern i amb les millors condicions de qualitat i benestar”.

Per la seva part, el president de la Fundació SALAS, Manel Rodríguez, ha destacat sobre les promocions d’HPO que son “el resultat d’un treball exemplar de col·laboració publico-privada. Junts hem fet possible la promoció i construcció d’aquest edifici d’habitatges en venda, Àgora, junt a l’edifici en construcció d’habitatges en lloguer, Atrium, que entregarem a la tardor. Tots dos formen part d’un gran projecte que estem implantant a tota Catalunya. Aquesta col·laboració ens permet aportar al mercat uns Habitatges de Protecció Oficial amb unes condicions i qualitats excepcionals, tant pel que fa a materials com a la seva doble qualificació energètica AA+ per emissions de CO₂ i per despesa energètica, i a un preu molt assequible, únic al mercat. Tot un èxit que esperem poder repetir en el futur”.

El nou barri de la Sínia

Des de l’inici, el nou barri de la Sínia va ser concebut com un barri modern, que aposta pel disseny, la qualitat de vida i l’eficiència energètica.

A més dels habitatges, el nou barri de la Sínia compta amb un 88% de superfície d’espai públic, on s’està construint un nou eix comercial, zona d’oficines i serveis i una àrea d’equipaments públics: “Comptem amb espais reservats per a construir un Centre d’Atenció Primària, una llar d’infants i un centre d’ensenyament de primària i secundària; tot i que encara no és definitiu, sí que tenim aquest sòl reservat per aquests propòsits”, explica Xavier Fonollosa.

El barri també compta amb el Parc Central, un gran espai públic de 20.000 m² amb zones de jocs infantils, espais verds i zones per a vianants, que uneix els barris de Martorell.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Martorell vol completar un model urbà basat en la cohesió social, el desenvolupament econòmic, la sostenibilitat ambiental i la qualitat de l’espai públic i els serveis.

Notícies relacionades:

Martorell TV

atotarreu.cat

Per a més informació:

Fundació SALAS: 93 745 73 01 · agora@fundaciosalas.org